Те са обвинени в участие в престъпна група за палежи, рекет, побои, а за лидер е сочен Митьо Очите

Съдът решава да пусне ли под гаранция петимата задържани, за които се смята, че са от групата на Димитър Желязков-Митьо Очите.

КОЙ КОЙ Е В БУРГАС?: Има ли връзки между охранители и униформени?

В събота специализираният наказателен съд ги остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

След закритото съдебно заседание стана ясно, че разследването съдържа 34 тома доказателства, включително данни от специални разузнавателни средства.

Шести ден без следа от още един предполагаем участник в групата на Митьо-Очите

И петимата са обвинени за участие в организирана престъпна група за палежи, рекет, побои, изнудване и наркотици, за чийто лидер е сочен Димитър Желязков-Очите.

Според прокуратурата всички те са изнудвали, рекетирали и наказвали с палежи конкуретни бизнеси, които не са били съгласни да плащат такса „спокойствие”.

За нищо престъпно, извършвано от Димитър Желязков, не е чувал неговият работодател Иван Владимиров, който е бивш шеф на Криминална полиция в Бургас. Години след като се пенсионирал, започнал като управител и съсобственик в охранителната фирма „Аркус”. Наел Желязков да набира клиенти.  

По длъжностна характеристика Димитър Желязков е мениджър във фирмата.

 „Занимаваше се с маркетинг, търсене на обекти”, заяви Владимиров. „Насила никой не е каран – нито със заплахи, нито с изнудване. На нас не са ни необходими и толкова много обекти, защото нямаме хора, които да наемем, за да изпълняват тази дейност”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.