29-годишният Владимир Стоянов е с две обвинения, може да получи и трето

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” постанови съдът в Карлово спрямо 29-годишния Владимир Стоянов, предаде БГНЕС. Полицаят от Охранителна полиция към СДВР беше хванат да превозна нелегални имигранти.

Повдигнати са му 2 обвинения - за подпомагане на незаконно пребиваване на бежанци у нас и за възпрепятстване органите на реда да си вършат работа.

Полицай трафикант ограби и изостави шестима афганистанци в Карлово (ВИДЕО)

Възможно е да се образува още едно обвинение, ако експертизата докаже, че бялото прахообразно вещество, открито в тайник на обувката му, е незаконно психотично вещество.

Преди дни Стоянов превозвал шестима афганистанци от Бургас до София. Крайната цел на нелегалните мигранти била страна от Западна Европа.

Полицаят е бил част от схема за трафик на нелегални бежанци, успяла да превози до столицата други 16 мъже.

Още при тръгването си от Бургас с лекия автомобил, пълен със съмнителни лица, той става обект на опити за полицейски проверки, които така и не успяват да го спрат. Опити за спиране на колата, движеща се с много висока скорост, са правени край Бургас, на магистралата край Сливен, Стара Загора, Пловдив, после в град Баня, където той се е отклонил от магистралата на път за Карлово. В Карлово Стоянов оставя шестимата в центъра на града, като задържа багажа им. Преравя го, прибира за себе си ценните неща, а останалите дава на ромите от местната махала.

Междувременно е обявен за общодържавно издирване и в Пирдоп вече успяват да го спрат, там му слагат и белезниците.

Според районния прокурор Александър Михайлов в залата в Карлово днес, престъпленията, извършени от Владимир Стоянов, са с изключително висока степен на опасност. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.