Спецакцията продължава вече цяло денонощие

Хеликоптери на лов за канабис. При спецакция на „Гранична полиция” бяха открити и унищожени тонове насаждения. Спецакцията тече вече 24 часа, а униформените са успели да заловят и унищожат 20 тона ниви в планините в Благоевградско.

АКЦИЯ В „СЛЪНЧЕВ БРЯГ”: Арестуваха 8 души за притежание и разпространение на дрога

Нивите са в непристъпна местност около село Драгуш.

„Теренът е изключително труден и за да бъдат открити тези ниви, най лесно става от въздух”, обясни гл. комисар Светлан Кичиков, директор на ГД ”Гранична полиция”.

Точно в 12.00 часа хеликоптерите тръгнаха на поредните си полети, за да търсят ниви с марихуана. Земеделците отричат нивите с канабис да са техни.

„Една част от тях се признават за виновни. Други са с различни оправдания и алиби, включително, че се намират в този район за гъби”, обясни ст. комисар Николай Хаджиев, директор на ОДМВР-Благоевград.

Макар местните да твърдят, че никой в региона не се занимава с отглеждането на марихуана, стръковете могат да бъдат открити и на пътя.

От началото на година властите са задържали 58 тона канабис. Един килограм сух канабис върви между 3000 и 5000 лева в зависимост от качеството и количеството. Така, дори с най-ниска цена, печалбата от задържаните и унищожени количества би била над 17 000 000 лева.

Задържани са 12 души. Акцията ще продължи, докато МВР не унищожи всички ниви.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.