Причината за стрелбата е спор за велосипед

Полицията задържа мъжа, който уби свой съсед в събота вечерта в село Лесново. След това той се барикадира в дома си. Рано тази сутрин полицаите и служители на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) са щурмували къщата.

„В 6.20 часа тази сутрин, след извършване на тактически действия, екип на СОБТ е обезвредил извършителя на убийството. Той е задържан в дома си, районът все още е отцепен. Извършват се процесуално-следствен действия от Окръжна прокуратура в София. Задържаният е във видимо адекватно състояние. Тепърва предстои и експертиза на оръжието, с което е извършено убийството”, каза за NOVA зам.-директорът на Областната дирекция на софийската полиция Юрий Николов.

УБИЙСТВО В ЛЕСНОВО: Застреляха млад мъж заради колело

Припомняме, че 60-годишният мъж простреля от упор с един куршум 24-годишен младеж. Той е стрелял с преправен газов пистолет. По информация на МВР оръжието е незаконно. Убийството стана на главната улица на селото, което се намира в Община Елин Пелин. Причината за стрелбата е спор за откраднат велосипед.

"Нито един от тях не е криминално проявен. Нямат законно регистрирани оръжия, нито има данни да притежават такова", поясни още Юрий Николов.

Няма данни и двамата да са употребили алкохол.

Според жители на селото извършителят е психически нестабилен и асоциален. Преди време е имал скандал със служители на ЧЕЗ, които бил гонил и заплашвал. От МВР нямат данни да е регистриран като психичноболен. 

Мъжът е задържан за 24 часа с искане мярката да се увеличи до 72 часа. Образувано е досъдебно производство. Делото ще бъде внесено в съда с искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“. Продължават да се извършват огледи. На този етап не може да се даде информация за видa на пистолета, назначена е експертиза.

Назначена е и съдебно-психиатрична експертиза, която да потвърди дали мъжът има заболяване и дали по време на убийството е бил вменяем. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.