Парламентът не може да гласува новите министри, защото държавният глава не е освободил Младен Маринов

„Надявам се, че президентът не иска да предизвика правителствена криза като бави този указ и по този начин да блокира желанието на парламентарното мнозинство да избере нови министри. Това не би било държавнически ход", заяви лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, предаде БГНЕС.

Сидеров коментира отпадналото от дневния ред на парламента гласуване на трите министерски оставки заради липсващия указ на държавния глава Румен Радев, с който главният секретар на МВР Младен Маринов трябва да бъде освободен от поста, за да поеме силовото ведомство.

Отлагат гласуването на трите министерски оставки

„Дали това е поради технически причини? Разбрах, че президентът пътува, но пътуването не би трябвало да попречи. Дали не е по някакви други причини, по-дълбочинни? Не знам. Президентът трябва да отговори“, смята Сидеров.

Според него не би следвало да има битка между институциите – правителство и президент. „В обществен интерес ли е да се бави изборът на нов министър на вътрешните работи? Нека всеки да си отговори сам“, призов той.

Борисов обяви кои ще са наследниците на тримата министри (ВИДЕО)

Сидеров коментира и разглежданото в пленарна зала вето на държавния глава върху някои от новоприетите разпоредби върху АПК. „Мотивите на ветото са слаби, за съжаление. И доброто желание да отстъпим тук не е мотивирано. Като че ли и ветото е игра напук. Не ми се ще да мисля така, но ходовете на президента би следвало да бъдат много добре премислени“, допълни още лидерът на „Атака“.

От ГЕРБ коментираха отложеното гласуване лаконично. „Ще чакаме. Ще изкараме още една-две седмици. Няма проблем“, заяви бившият конституционен съдия и настоящ депутат Георги Марков.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

Редактор: Ина Григорова