Шествието е организирано от коалиция "Заедно за европейска Македония"

Хиляди македонци от цялата страна се стекоха на шествие в Скопие в  неделя. То е организирано от коалиция "Заедно за европейска Македония" в подкрепа на идеята за членство в Европейския съюз, предаде ТАСС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МИТИНГА

Начело на демонстрацията бе премиерът Зоран Заев и представителите на над 30 партии и граждански сдружения, които призовават да се гласува със "За" на предстоящия референдум на 30 септември. Въпросите в него са за промяна на името, за започването на преговори за членство в НАТО и ЕС и за одобряване на Договора с Гърция.

И Тръмп подкрепи членството на Македония в НАТО и ЕС

"В продължение на 27 години мечтаехме, но днес окончателно сме изправени пред нашата мечта - да гарантираме европейско бъдеще за нашите деца и бъдещите поколения. НАТО и ЕС обединяват всички нас. От нас зависи бъдещето на Македония, бъдещето на нашите деца. Ние ще гарантираме бъдещето на Македония", каза Зоран Заев, цитиран от БГНЕС.

Преди дни Ангела Меркел призова Македония да влезе в НАТО и да се присъедини към Европейския съюз. Канцлерът на Германия беше посрещната в Скопие с официални почести от премиера Зоран Заев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес