Успешно са били свалени 69 часа записи от нея

Разследващите са успели да изтеглят часове със записи от черната кутия, записващата данните на полета и на бордовите уреди от катастрофиралия самолет на индонезийската авиокомпания "Лайън еър".

Откриха черна кутия от падналия край остров Ява самолет (ВИДЕО)

Успешно са били свалени 69 часа записи от нея, включително и записите от фаталната нощ на катастрофата в понеделник, при която машината падна в морето край остров Ява. Загинаха всички 189 души на борда, припомня Асошиейтед прес.

Кутията с данните бе открита от водолази в четвъртък. Тогава следователите казаха, че е необходима специална обработка, за да бъде извлечена съдържащата се в нея информация.

Самолет със 189 души на борда се разби в Индонезия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Продължава търсенето на жертви от катастрофата на самолета, както и на другата черна кутия със записа на разговорите в пилотската кабина. Претърсването ще продължи още три дни. До момента са открити останки от над 100 тела. Броят им най-вероятно ще продължава да расте. Човешки останки били изхвърляни и по морския бряг. Засечени са слаби сигнали, вероятно от устройството, записващо гласовете в пилотската кабина, но самото устройство още не е намерено.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.