ИДИЛ поеха отговорността за случилото се

Един човек загина, а други двама са ранени след нападение с нож в австралийския град Мелбърн. Инцидентът станал в бизнес квартала на австралийския мегаполис. Полицията е задържала нападателя в близост до горящ автомобил. Пострадалите са откарани в болница. Те са в стабилно състояние.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В час пик нападателят излязъл от автомобил, натоварен с газови бутилки, който впоследствие пламнал. Той нападнал полицаи с нож и бил прострелян. По-късно починал в болница. Една от жертвите също е издъхнала от раните си. Заподозреният за нападението е от Сомалия, познат на полицията. Случаят се разглежда като тероризъм, тъй като мъжът е крещял "Аллах е велик". Междувременно от ИДИЛ поеха отговорност за нападението.

„Извършителят на операцията в Мелбърн беше боец на „Ислямска държава“ и извърши операцията, за да засегне граждани на коалицията, сражаваща се срещу ИД", предаде информационната агенция на джихадистите.

Местни медии разпространиха кадри, показващи мъж, който се опитва да намушка полицейски служители, а после пада на земята.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.