Полицията предупреждава да внимаване в социалните мрежи

Полицията предупреждава да се внимава как се агитира в интернет и дали се спазва законът. В противен случай можело протестиращите да бъдат глобени или дори да стигнат до ареста.

Полицията в Самоков стига до дома на Анита Христова и 19-годишния й син Ангел вчера по обед. Причината е пост на момчето във „Фейсбук”.  

Протестите в страната продължават, отново блокада на магистрала "Люлин" (ВИДЕО)

„Полицейските служители представят полицейско разпореждане на гражданин, който подтиква други граждани към цитирам – „провеждане на бунт””, обясни Васил Попов – директор на ОДМВР-Самоков.  

„Това за бунта не е истина. Не съм призовавал за бунт. Просто споделих страница на Национален протест срещу безобразията в страната”, обяснява Ангел Христов.

А заради протестите през последните дни, полицейско разпореждане са получили още шестима души. Четирима от тях - от района на Самоков.

„Всички останали по някакъв начин организираха провеждането на протестни действия на територията на Община Самоков”, заяви Емил Филипов, началник на „Охранителна полиция”, Самоков.

Четвърти ден на протести в големите градове на страната (ВИДЕО)

Ангел Христов отрича някога да е ходил на протести, отрича и да са му давани пари за това.

Ако полицейското разпореждане, бъде нарушено, Ангел може да бъде глобен – от 50 до 500 лева. Междувременно може да продължи да протестира, но без да призовава към бунт и без да нарушава закона.

„И аз не съм доволен от високите цените, но не е това начинът”, коментира полицай от града.  

А в Перник полицаите намериха  начина. Снощи след блокадата на магистралата протестиращите тръгнаха към общината. Там ги чакаха полицаите. За да покажат, че са против напрежението и срещу насилието - всички свалиха каските си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.