История, която опровергава твърденията, че жените са по-суетни от мъжете

В "Ничия земя" Даниела Тренчева показва една история, която ще опровергае твърденията, че жените са по-суетни от мъжете. История за трима различни мъже, с различни професии, различни интереси, но обща цел.

Оказва се, че докато нежната половина на човечеството се старае да мине край огледало без да се погледне, то силната половина вече директно се залепва за него - тук следва намигване. Някои мъже категорично са възприели външния си вид, в частност косата си, като условие за печелене на доверие, пари и любов. А някои дори - като условие за съществуване.

"Просто суетност или търсене на по-добри дни с повече коса. И какъв е резултатът? Правопропорционални ли са броят присадени косъмчета с броя на успехите? И на кои им се иска повече да останат вечно млади - на мъжете или на жените… Една история за суетност, но и за връщане на така необходимото самочувствие. В желанието си да бъдат красиви доста хора са склонни да прекрачат всички естетически норми, въпреки съветите на хирурзите и дерматолозите. Но дали в желанието си да не приличат на себе си всъщност не се крие друг проблем, който далеч не е свързан само със суетност? И дали ненужните корекции по калъп всъщност не обезличават, вместо да заличават недостатъци?", кометира Даниела Тренчева.

Гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.