На няколко места в страната се стигна до временно блокиране на улици и пътища

Пореден ден на протести в цяла България както на майките на деца с увреждания, така и с искания за оставка на кабинета и намаляване на цените на горивата. На няколко места в страната се стигна до временно блокиране на улици и пътища.

Майките на деца с увреждания спазиха обещанията си и палатковият лагер в центъра на София остава. Те се събраха за пореден път в 17.30 ч. пред Министерския съвет. Не се стигна до блокада на столични булеварди.

Майките махнаха черните знамена и сложиха сиви шалове (ВИДЕО)

В страната имаше протести против високите цени на горивата. В Козлодуй беше едно от най-многобройните шествия с автомобили. Десетки граждани излязоха, за да изкажат недоволството си от високите цени на горивата и да искат понижаването им.

Протести имаше и във Варна. Там за кратко бяха блокирани централни булеварди. Недоволство имаше и в Шумен, където също бяха блокирани части от града.

Студент стреля по време на протеста в Перник (ВИДЕО)

В центъра на София също имаше протест за смяна на управленския модел в страната, за свикване на Велико народно събрание, повече права за гражданите, както и независима съдебна система.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.