От левицата ще внесат проекторешение в деловодството на парламента

Депутатските заплати да се намалят с 543 лева. Предложението е на БСП. От левицата ще внесат проекторешение в деловодството на парламента, в което ще поискат финансовият министър да намери нова формула за изчисляване на депутатските заплати.

Корнелия Нинова коментира, че е „неморално и несправедливо” да се увеличават заплатите на народните представители  в момент, в който хората протестират срещу ниските си доходи. По закон депутатската заплата е равна на три пъти средната работна заплата в страната. И тъй като в момента има ръст на средната заплата, автоматично скача и тази на депутатите. Корнелия Нинова обвини ГЕРБ в създаване на фалшиви новини заради твърдения за служебното положение на съпруга й.

„Съпругът ми не е заместник-генерален директор на „Лукойл”. Това е фалшива новина. Съпругът ми не определя цените на горивата в „Лукойл”.  И това е фалшива новина, пусната от ГЕРБ. И ги моля да внимават оттук нататък с приказките, да не стане като със СДС и с г-жа Лъжа. Да, работи в компанията, служител е там в отдел, в който няма нищо общо с ценообразуването и не е в ръководството, което има решение за ценообразуване или за философията на работата на компанията”, заяви Нинова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.