Президентът коментира и възможността за среща между него и премиера Бойко Борисов

Няма причина да се увеличават заплатите на политическия елит. Позицията е на президента Румен Радев. По отношение на напрежението сред управляващите след оставката на Валери Симеонов – държавният глава заяви, че той не се меси в кухнята на коалициите и на партиите.

„Моята заплата се определя от Народното събрание. Народните представители са в пълното си право да я намалят, както намерят за добре”, заяви Радев. „Що се отнася до увеличаване на заплатите на политическия елит то е оправдано само ако бъде обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното подобряване на благосъстоянието на българските граждани. Такива тенденции засега няма”, заяви Радев.

„Една от причините за протестите е, че българите не вярват, че политиците разчитат само на заплатата си. Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата”, допълни президентът.

Румен Радев коментира и възможността за среща между него и премиера Бойко Борисов.

„Среща ще има, когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта”, заяви Радев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.