Марияна Николова е номинацията за поста на Валери Симеонов

Началникът на политическия кабинет на Валери Симеонов Марияна Николова е предложена за вицепремиерския пост. В сряда народните представители ще гласуват освобождаването на Симеонов и нейното назначаване за вицепремиер по икономическата и демографска политика.

Марияна Николова е адвокат по професия, вписана е в Софийската адвокатска колегия. Била е и държавен служител - заемала е различни експертни длъжности в администрацията.

Завършила е и Публична администрация и административни практики в СУ „Свети Климент Охридски“, а също и Право на ЕС. Владее свободно френски и английски език.

Професионалният си път започва като адвокат. След това става юрисконсулт на „Топлофикация” АД. Работи на експертни длъжности в Министерството на държавната администрация и реформа. От 2009 година е главен юрисконсулт в Министерството на земеделието. От 2014 година  е член на Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие”. През 2015 година работи като държавен експерт в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. От 2015 до 2017 година е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита” в НЕК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.