За този абсурд сигнализираха жители на Велинград, които изпратиха видео

Скандален случай от Велинград. Полагане на асфалт по време на обилен снеговалеж. За този абсурд сигнализираха жители на града. Те изпратиха и клип, който са заснели с възмущение, че улиците им се асфалтират с пари от Европа и питат дали ремонтът ще е качествен и дали отново данъкоплатците ще трябва да връщат пари на Европа заради грешките на други. Екип на NOVA провери на място каква е ситуацията.

Хора в Берковица започнаха сами да пълнят дупките по пътища

Свидетели на абсурдната ситуация стават десетки жители на велинградския квартал “Каменница“, чиято улица пред домовете им в момента се ремонтира. Трасето свързва входа на града с квартала и през него минава огромен поток от автомобили. Според жителите строителната фирма полага асфалта, без да спазва технологичните изисквания.

Строителната фирма, която извършва ремонта на улиците във Велинград, наскоро стана популярна с асфалтирането на участък от магистрала “Тракия“, за който депутати от БСП казаха, че настилката там е направена като юфка. Собственикът на компанията твърди, че ремонт на пътя по време на снеговалеж не е прецедент и не вижда проблем в това.

Защо пропадна улица във Варна?

Ремонтът на три улици във Велинград се прави с пари от Европа – 2,6 милиона лева. Общината, която е възложител на поръчката, няма да санкционира фирмата, защото не смята, че има нарушения.

От фирмата, извършваща надзора, заявиха, че няма проблем с основата, но въпреки това ще направят допълнителна проверка, за да установят дали положеният вече асфалт отговаря на техническите изисквания. Най-големият страх на хората е след месеци на асфалта да не цъфнат дупки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.