Униформеният е с опасност за живота, а властите издирват извършителя

Полицията издира 23-годишния Захари Чернев. Според МВР той е блъснал с колата си и ранил тежко униформен. Полицаят е в болница с опасност за живота. Униформеният е приет в болница „Св. Анна” с фрактура на бедрена кост, счупени три ребра и други наранявания, съобщават от лечебното заведение.

39-годишният полицай е пострадал в събота вечерта, след като опитал да спре за проверка автомобила на Чернев в столичния квартал „Младост”. От МВР уточняват, че минути след 23 часа на столичния бул. „Ал Малинов“, полицейски екип забелязал лек автомобил, за който е имало съмнение че няколко пъти не се е подчинявал на полицейски сигнали за спиране. Веднага били предприети действия и подаване на сигнал. Шофьорът извършил маневра на заден ход, симулирайки намерение за спиране, след което ударил паркиран лек автомобил. След това рязко потеглил напред, блъснал един от униформените и успял да избяга.

На място веднага били изпратени допълнителни полицейски екипи. В хода на оперативните действия автомобилът е открит изоставен в района на „Студентски град“, а шофьорът се издирва.

Издирваният Захари Чернев, снимка: МВР

МВР призовават всеки, който има допълнителна информация да сигнализира на телефон 112 или в най-близкото районно управление. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.