Помещението се намира в Нови Искър

Нелегален цех за рязане на тютюн разкриха служители на Митница Столична. При проверка в района на Нови Искър, извършена на 29.12.2018 г., инспекторите установяват, че в едно от помещенията на складова база е оборудван цех за рязане и обработка на тютюн. На място е открито професионално оборудване - машини за рязане, вани за овлажняване на тютюна и машина за ароматизиране.

СНИМКИ ОТ ЦЕХА ВИЖТЕ ТУК

Освен известно количество ненарязан тютюн и тютюн в процес на преработка, митническите служители намират и вече опакован тютюн, както и празни опаковки. Според откритите на място материали, след обработката тютюнът се опаковал в чували, етикетирани като котешка храна или в консервени кутии с етикети на консервирани домати или боб.

Разпространението на тютюна вероятно е извършвано чрез пратки. Техниката на обработка, включваща ароматизиране, подсказва, че на следващ етап тютюнът вероятно е смесван и със сиропи с цел да се използва като тютюн за наргилета.

Наред с това на място са установени и празни опаковки за тютюн, брандирани с името на известна марка тютюн за пушене, както и множество цигарени филтри и хартиени тръби за цигари.

Процесът по обработката на тютюна се е осъществявала при лоши хигиенни условия, без да се спазват технологичните изисквания при производствената манипулация на суровия тютюн, което крие потенциална опасност за здравето на потребителите.

Общото количество на откритите акцизни стоки е 228 кг. Иззети са и всички машини и съоръжения, послужили за незаконното производство.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес