Кадри от строежа се появиха в социалните мрежи

В социалните мрежи се появиха кадри на започнал строеж до самия морски бряг, след шофьорския плаж край Дюни и в непосредствена близост до защитената местност „Алепу”.

СЛУЧАЯТ С КЪМПИНГ „СМОКИНЯ”: Откриха каравани, разположени върху дюни

Природозащитници са подали сигнал до министъра на околната среда и водите, РИОСВ-Бургас и кмета на Созопол. Проверка на NOVA показа, че на място се извършват строителни дейности, а ръководители на обекта твърдят, че са укрепителни.

По данни от РИОСВ-Бургас върху терен около 20 декара ще започне строителство на ваканционно селище с две вилни постройки и съпътстваща инфраструктура. От институцията уверяват, че това става, след като са преминати всички законови процедури. В момента се реализирал първият етап на инвестиционното намерение - укрепване на свлачище, което е постъпило в РИОСВ-Бургас през 2017 г. От фирмата инвеститор заявиха за NOVA, че имат всички необходими документи.

„Става въпрос за два комплекса от курортни сгради за сезонно ползване - апартаментен тип, със заведения за обществено хранене, но тъй като е регистрирано свлачище в района, се предвижда като първи етап укрепване на терена, след което ще започне и основното строителство”, каза Детелина Иванова от РИОСВ-Бургас.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.