Съдът го призна за виновен по хулигански подбуди

4 години затвор за футболно хулиганство.

Мъжът, който рани двама полицаи, като хвърли бомбичка по време на футболен мач, ще изтърпява наказанието си в общежитие от открит тип.

Той ще трябва да плати обезщетение от 80 хил. лева на служителката на реда, която получи сериозно нараняване на окото и 2000 лева на неин колега.

Прокуратурата поиска наказание от 6 години затвор, но съдът намали присъдата, защото Йордан Исаев се призна за виновен и поиска съкратено съдебно следствие. Това му гарантира 1/3 намаляване на наказанието. Делото започна и приключи за точно 3 часа и се гледа при закрита врата.  

Гергана Зашева – полицай, на 25 години. Почти загубва зрението на едното си око, защото е ранена със самоделна бомбичка по време на вечното дерби „Левски”-„ЦСКА”.

Йордан Исаев е също на 25 години. Той е с основно образование. Осъден на 4 години затвор, защото на 18 април 2018 година хвърля самоделна бомбичка и ранява полицай Зашева и колегата й.

Наказанието беше намалено с 1/3. Адвокатът на Зашева е бивш МВР шеф.

„Тя е доста притеснена и все още може да има някакво крайно становище. Ще обсъдим, но мисля, че присъдата е съобразена с доказателства. Не мога да ви кажа сега дали ще обжалваме”, каза адвокатът й Емануил Йорданов.

Исаев е осъден да плати 80 000 лева обезщетение на Исаева, 5 хиляди лева на колега й и разноските по делото. 

Снимки: Булфото

„От контактите с нея оставам с впечатлението, че се държи и има висок дух, но всъщност никой не може да каже как се чувства тя. Предполагам, че таи в себе си доста болка”, уточни адвокат Йорданов.

Заради данни за здравословното състояние на полицайката делото днес се гледа при закрити врата. Въпреки травмите - и физически, и психически обаче Гергана била решена да продължи да бъде полицай.

Исаев има 2 седмици, за да обжалва присъдата си. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.