Той е подпомогнал 10 афганистанци и един пакистанец да преминат в страната

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство и задържа 36-годишен мъж за подпомагане на чужденци незаконно да преминат в страната, съобщи пресцентърът на Пловдивската апелативна прокуратура.

Л. Г. противозаконно подпомогнал 10 афганистанци и един пакистанец да преминат в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство, уточняват от държавното обвинение, цитирани от БТА.

Задържаха нападателя, намушкал с нож 16-годишно момче в София

Каналджията бил спрян с автомобила си от полицейски служители на автомагистрала "Марица" край Свиленград. Проверката констатирала, че водачът превозва в 11-те чужди граждани, които били без документи за самоличност и без разрешение да пребивават в страната. Установено е било, че нелегалните мигранти са преминали през "зелена" граница от Република Гърция у нас в района на село Мезек. Водачът е трябвало да ги превози до вътрешността на страната.

Обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои обвинението да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.