Те са задържани за 72 часа

Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинения на трима служители на охранителна фирма за извършено от тях убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Владислав Д., Георги Я. и Татян Н. са обвинени, затова, че на 16.05.2019 г. на територията на месокомбинат „Родопа-София“ са умъртвили по особено мъчителен начин 29-годишната П.С, съобщават от прокуратурата.

Намериха труп на млада жена с вързани ръце в София

Тримата извършители завързали ръцете на пострадалата и й нанесли множество удари по главата, гръдния кош, корема и крайниците. В резултат на това се развили травматичен и хеморагичен шок, довели до остър срив на хемодинамиката и настъпване на смъртта й.

Единият от извършителите Владислав Д., е осъществил деянието в условията на опасен рецидив, след като е бил осъден в чужбина за трафик на наркотични вещества на 13 години и 4 месеца лишаване от свобода.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, с оглед осигуряване явяването им пред съда за определяне на мярката за неотклонение „задържане под стража“.

Ако бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения, извършите могат да получат наказания в размер от 15 до 20 години „лишаване от свобода“, „доживотен затвор“, или „доживотен затвор без право на замяна“.

Разследването по случая продължава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.