Младата жена била в колата на свой колега, с който пътували заедно за работа

Окръжен съд – Шумен наложи най-тежката присъда „задържане под стража” за 30-годишния Нелгин А., който стреля по бившата си съпруга. Това съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство срещу 30-годишния обвиняем е било образувано вчера. В същия ден, малко след 5 часа бил получен сигнал за простреляна жена. Инцидентът  станал в околностите на Шумен, а опитът за убийството бил извършен с револвер, който е намерен вчера от разследващите. Простреляната 26-годишна Нурсел била приета в болницата, а Нелгин избягал от местопроизшествието.  

Мъж простреля в главата бившата си жена

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. Нападателят започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Открит бил от полицията в Разград, където бил задържан.

Тежкото криминално престъпление е извършено в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане на обвиняемия.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.