Той, заедно с още трима, е превел нелегално трима мигранти през границата

Районната прокуратура в Петрич е внесла обвинителен акт срещу четирима участници в схема за незаконно превеждане на чужденци през границата ни с Гърция. Това съобщиха от държавното обвинение.

Единият от тях е на 38 години и е осъждан 43 пъти, като многократно изтърпявал наказания „лишаване от свобода”. Друг пък има 7 присъди.

СЛЕД СМЪРТТА НА 71 МИГРАНТИ: Трима българи осъдени

Действието се разиграва на 7 юни по време на събрание в дома на един от задържаните. Тогава собственикът предложил на 38-годишния мъж да превози трима нелегални мигранти от Гърция до София. За свършената работа изпълнителят на поръчката щял да получи сума между 150 и 200 евро. Останалите двама заминали за Солун на следващия ден, а там получили допълнителни инструкции. В близост до местен хотел в автомобила им били качени трима граждани на Ирак, след което всички заедно потеглили към България.

Преди ГКПП  „Промахон - Кулата” те се отбили и продължили към подножието на планината, като повече от час пътували по черен път. След около петчасов преход стигнали билото на планина Беласица и преминали българската граница. При спускането по склоновете били посрещнати от обвиняемия Д.Н., който шофирал лек автомобил и бил с маска на лицето. С този автомобил стигнали до изоставени черешови масиви.

Съдът решава да остави ли в ареста полицаи, обвинени в трафик на мигранти

В резултат на действията, предприети от полицейските служители, четиримата обвиняеми, както и незаконно преминалите границата на страната чужди граждани, били задържани. 

Трима от полицаите-трафиканти остават в ареста

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.