Групата беше задържана на 20 октомври миналата година

Спецпрокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу четирима за участие в организирана престъпна група за производство на фалшиви долари и евро в хотел в "Слънчев бряг" и за разпространяването им в страната, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, предаде БТА.

Групата беше задържана на 20 октомври миналата година. В подземния гараж на хотела бе открита оборудвана печатница. На мястото бяха задържани ръководителят на групата - Иван Тодоров, както и съдържателят на хотела Александър Крихтин в момент на производство на неистински банкноти. 

Оставиха в ареста задържаните в нелегалната печатница в "Слънчев бряг"

Намерени и иззети бяха листове с отпечатани изображения на неистински банкноти с номинал 50, 100 и 500 евро и 50 щатски долара, или елементи от тях (заготовки).

Според обвинението Тодоров лично е контролирал производството на фалшификати и разпространението им, като при четири доверителни сделки продал на служител под прикритие общо 301 неистински банкноти от по 100 евро и 297 банкноти от по 50 долара. В дома му в Пловдив са били открити 23 009 готови фалшиви банкноти в евро и долари - на обща стойност 2 170 000 евро и над 100 000 долара.

Тодоров и Крихтин са оставени за постоянно в ареста, а другите двама предадени на съд участници в групата са с определени парични гаранции от по 5000 лева. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес