Очаква се изборите да донесат пълна промяна на политическия пейзаж в страната

Предсрочни парламентарни избори в Украйна. Новият президент Владимир Зеленски обяви вота  с надеждата неговата партия да победи. Сега той дели властта с правителство и парламент, съставени от политици, лоялни на предшественика му Петро Порошенко.

Радикали обсадиха дома на бившия украински президент

Според проучванията, партията на Зеленски „Слуга на народа” ще спечели с голяма преднина. Формацията на Порошенко се бори да мине 5-процентната бариера, а крайнолевите и крайнодесните ще останат извън парламента.

„Владимир Зеленски не е господ. Той се нуждае от помощ във всички области. Трябва да има негови хора в Централната банка и в парламента. Тогава можем да говорим за генерална промяна в държавата и системата, която Зеленски иска да въведе”, коментира студент от Киев.

Путин и Зеленски обсъдиха конфликта в Украйна в телефонен разговор

„Депутатите правят законите и трябва да бъдат много по-опитни хора от един президент, който има 1000 съветници. Да се здрависаш с Макрон е едно, но да напишеш закон, който ще е в сила година, две, десет или двадесет - това е сериозно нещо”, посочи Наталия Счербан, учителка от Киев.

Очаква се изборите да донесат пълна промяна на политическия пейзаж в страната.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.