Зрителите ще се насладят на класическа, българска, световна музика, оперни арии и на прочути дуети

Фестивалът за класическа музика "Фортисимо фест", който се провежда на открито, започва съвсем скоро. Турнето стартира във Враца на 8 септември, Габрово на 10-ти, Разград на 12-ти. Класическа, българска и световна музика, оперни арии, прочути дуети. Това ще видят гостите на събитието. Основателят на фестивала Максим Ешкенази вече по традиция ще измине хиляди километри, за да срещне публиката с този празник на музиката. Входът е свободен.

"Музиката, която се изпълнява на "Фортисимо фест" е фантастична - българска класика, фолклор и моята любима част - музика от българско и световно кино. Ще видим и страхотни изпълнители като Михаела Филева, братя Зайранови, които правят с цигулките, каквото си поискат", каза актьорът Юлиан Вергов. Той допълни, че подкрепя тази кауза и фестивалът си има своите верни почитатели.

МУЗИКА ПОД ЗВЕЗДИТЕ: Уникален концерт в Античния театър в Пловдив (ВИДЕО)

"Най-важното за хората, които ще дойдат е, че изпълненията няма да бъдат представени по най-сухия начин, по който те си представят за една класическа музика, а ще бъдат извън клишето, поднесено с чувство за хумор", каза още актьорът Герасим Георгиев - Геро.

Той обясни, че целта на тези концерти е да отворят сетивата на хората. "Музиката е неделима част от киното и театъра. Да си на сцената с този оркестър е велико нещо и хората ще чуят страхотна музика, подплътен с израелския елемент на Максим Ешкенази", допълни Геро.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.