Аз постоянно следях развитието на болестта му. Често му звънях да го питам има ли нужда от нещо, сподели министърът

“В такива моменти човек трудно говори. Почти се чуди човек какво да каже. Аз не мога да кажа за работа в театър или в киното, понеже не сме колеги. Но го познавам отдавна и станахме добри приятели. Онова, което си спомням за Стефан, съдбата така подреди нещата, че аз да наследя министерството от него. Няма да забравя неговите думи:” Абе, майна, дойдох здрав тук, а си тръгвам с шепа хапчета. Пази се”. А с мен се случи същото. Напрежението е голямо". Това разказа в ефира на „Здравей, България” бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Взимаме си последно сбогом със Стефан Данаилов

„Аз постоянно следях развитието на болестта му. Често му звънях да го питам има ли нужда от нещо. Може би съм един от последните, които го видяха след комата в болницата. Онова, от което той се интересуваше, е една жена, която се грижеше за Стефан – госпожа Малчева. Стефан не беше отчаян, но му беше тъжно за живота. Попита за сина си, очакваше го с нетърпение. Това му бяха последните думи”, сподели той.

„Ничия земя”: В памет на Ламбо (ВИДЕО)

"Аз изживях подобно нещо, на ръба да си замина, лошо е усещането. Но има един феномен, който видях и при Стефан. Няма да забравя думите на професор Петров. Той ми каза, че единствените хора, които са искали среща с него, сме били аз, госпожа Малчева, племенницата му, доведеният му син. Синът му от Америка се е обаждал. Имаме един манталитет, да си прави евтин пиар, когато човек умре. Когато човек е жив, тогава има нужда него. Трябва докато сме живи да си помагаме, да се интересуваме един от друг. Животът е такъв - отиваме се един по един, въпреки, че не го желаем", заяви Вежди Рашидов.

"Преди 30-тина години някой го доведе на моя изложба. Там се запознахме. Аз го знам, че е велик актьор. Бхя много добър приятел на голяма група актьори. Явно му хареса това, което правя. Аз винаги съм харесвал това, което той прави. Той е като магнит. Стефан беше един жалон. "На всеки километър" беше знаков филм. Една легенда, която се отвърди като много драматиен актьор. Все голям. Изключително присъствие, един век в нашия живот.", разказва още Рашидов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook