Млада жена твърди, че е ударила с колата си внезапно изскочило на пътя диво животно

23-годишна жена се размина на косъм от смъртта след тежка катастрофа. Михаела Иванова твърди, че колата й е ударила глиган, излязъл внезапно на магистрала "Тракия". Освен сериозните травми и изпотрошената кола, тя е получила и акт за несъобразена скорост. От АПИ заявиха, че не са открили следи от животното на мястото на инцидента. Бащата на пострадалото момиче - Станислав Иванов, обаче е категоричен, че ще заведе дело срещу институциите, отговорни за състоянието на пътищата у нас. 

Тежка катастрофа с глиган на АМ "Тракия"?

В ефира на „Здравей, България” ловец коментира от какво животно е козината, показана от бащата на Михаела.  

„На пръв поглед мога да кажа, че космите не са от глиган, а от много едро куче, което също не бива да се разхожда по магистралата. Практиката показва, че, когато става въпрос за удар на дива свиня, инцидентите обикновено завършват фатално. В западноевропейските страни има различни практики, за да се справят с проблема. В Германия годишно катастрофите заради дивеч на пътя са над 150 000. Полицията идва, прави оглед, търси биологичен материал и пише протокол. След това застрахователят поема щетите върху съответния автомобил”, заяви Невен Каравасилев, ръководител на Ловно-рибарското дружество „Лебед”. Той допълни, че популацията на дивата свиня през последните години се е увеличила.

Дори да не става въпрос за диво животно, бащата на пострадалото момиче отново поясни, че ще търси правата си в съда. „Ще съдя АПИ, защото е недопустимо да има каквото и да е животно на пътя. Няма значение дали става въпрос за куче, чакал, диво прасе или друго”, каза Станислав Иванов.

Репортер: Цеца Алексова

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си