Това е най-високият брой за ден от началото на епидемията

Франция в понеделник съобщи, че още 833 души са починали от COVID-19 в болници и старчески домове през последните 24 часа, което е най-високият брой за един ден от началото на епидемията.

Смъртните случаи в страната скочиха до над 8900. Страната вече има най-много починали от COVID-19 след Италия и Испания. Властите съобщиха черната статистика заедно с предупреждение - в следващите дни не се очаква нищо по-добро.

Лъч надежда в борбата с COVID-19 във Франция

"Това не е краят. Дори сме много даллеч от този момент. Пътят е дълъг, а епидемията се разгаря. Данните, които ви представих са доказателство за това", каза министърът на здравеопазването Оливие Веран 

От Италия също дойдоха лоши новини тази вечер. След поредни дни на спад на броя на жертвите, днес беше обявено, че са починали над 630 души. Това е с повече от 100 над вчерашния брой на фаталните случаи. Надежда дава продължаващата тенденция да намалява броя на хората в интензивните отделения. 

Броят на болните от COVID-19 в света вече е над 1 милион

В Испания положението е по-добро. Макар и предпазливо, страната се радва както на спад на броя на жертвите, така и на по-малко новозаразени в сравнение с отминалите дни.

"Нека кажем също така, че повече от 40 хиляди души бяха изписани от болниците. Точно 40 437. Това са 30 процента от всички регистрирани случаи и този процент расте с всеки изминат ден", предупреди Мария Хосе Сиера, заместник-председател на извънредния комитет.

Ердоган: В Истанбул ще бъдат изградени две болници за пандемията

В същото време в Турция наложиха още по-строги мерки, след като броят на заразените и починалите рязко се увеличи. Вече има над 30 000 регистрирани случая в страната. Починалите достигнаха 649.

Беше заповядано в градския транспорт да се влиза само с маска. Това важи и за пазарите и други публични пространства. Полицията блокира 31 града, като се пропуска само жизненоважен трафик. С новите регистрирани случаи на коронавирус, Турция влезе в челната десетка с държавите с най-много заразени, като тенденцията е броят им да се увеличава бързо.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП