Властите се надяват да премахнат риска от нови огнища

Администрацията на столицата на Тайланд, Банкок, въвежда забрана за продажба на алкохолни напитки в града от 10 до 20 април на фона на засилването на мерките за борба с епидемията от COVID-19. Това заяви заместник-говорителят на правителството на Тайланд Ратчада Танадирек в профила си в Twitter, предаде БГНЕС.

Столицата следва примера на редица провинции, където забраната за продажба на алкохол вече е в сила. Условията и продължителността на забраната са различни във всички провинции.

ОТЛОЖЕНИ БАЛОВЕ: Абитуриенти се готвят да броят от терасите (ВИДЕО)

Властите на Тайланд смятат, че забраната за продажба на алкохол помага да се намали броят на нарушенията на самоизолацията поради пълното прекратяване на партита, сватби, рождени дни и други празненства, свързани с пиенето на алкохолни напитки. Така властите се надяват да премахнат риска от нови огнища на коронавирусна инфекция.

Експерти се опасяват, че ако преди влизането на забраната в сила, има бум на търсенето на алкохол, това би могло да има обратен ефект и да създаде нови огнища на инфекция в магазините за алкохол.