Те записаха кавър на изпълнение на Майкъл Джексън

Ученици от Челопеч изпяха кавър на един от легендарните хитове на Майкъл Джексън. Песента е посветена на лекарите, които са на първа линия в борбата с коронавируса. 

Queen направиха кавър на “We Are the Champions” в чест на британските медици (ВИДЕО)

Любовта към музиката и желанието да окуражат медиците. Това кара Аня, Кристиана, Александра и техният приятел - цигуларят Свет, да изпълнят кавър на песен на Майкъл Джексън. Момичетата са ученици в девети и в десети клас.

„Главната идея е това, че всички сме заедно. Трябва да си подадем ръка”, казват участниците в клипа.

Идеята да запишат песента хрумва на Иван, докато скучае вкъщи по време на извънредното положение. Той и момичетата танцуват заедно в ансамбъл „Българче” в Челопеч.

„В интернет пространството видях, че има много качени такива видеа, свързани с пандемията в днешно време. Затова реших да предложа да направим нещо подобно, защото в нашата страна все още нямаше появило се такова видео”, обясни Иван Лазаров.

ЗА КАРАНТИНАТА С ХУМОР: Юрист възпя извънредното положение (ВИДЕО)

Кавърът на песента е направен от цигуларя Свет Радославов, който живее в Америка. Записът от разстояние обаче се оказал нелека задача.

„Първо мислехме, че няма да се получи. Смятахме, че няма да е нещо толкова професионално. И че ще е по-трудно, докато сме разделени. Напасването на гласовете към музиката, да си разпределим текста. Не се чуваме, всяка пее само нейното. Гледахме да сме еднакви. Затова и записът продължи дълго. Сигурно всяка е отделила поне по час, за да го направи”, разказаха Ани и Кристиана.  

Повече за изпълнението гледайте във видеото. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.