Коментар на директора на Втора английска езикова гимназия в София Емилия Лазарова и директора на 107 ОУ „Хан Крум“ Данко Калапиш

„Предизвикателствата с електронното обучение бяха много. Най-трудно беше бързото преминаване към такъв тип обучение“. Това заяви директорът на Втора английска езикова гимназия в София Емилия Лазарова.

„В тази ситуация се оказа, че учителите успяха да се справят в рамките на един-два дни. Беше предизвикателство в рамките на още няколко дни да организират работата си така, че да не провалим учебната година“, добави тя.

От МОН обмислят матурата да стане вход за всички университети

„Аз съм изключително доволна, че всички учители успяха да се организират, много бързо се квалифицираха в различни онлайн обучения, помагаха си взаимно и в крайна сметка учебният процес продължи“, категорична бе Лазарова.

„При нас процесът се случи по същия начин. Получихме информация, че трябва да се премине към електронно обучение в петък вечерта. Нашите екипи работеха във всяка една свободна минута през събота и неделя, така че в понеделник децата да бъдат в час, макар и онлайн. След около една седмица всички вече работеха така“, каза директорът на 107 ОУ „Хан Крум“ Данко Калапиш.

NOVA посреща 24 май със специална програма

„Да, в началото беше много трудно, защото се наложи учителите много бързо да се самоквалифицират. Много малък процент се уплашиха, но когато директорът им помогне не само като управленец, но и като човек, нещата се получават“, посочи още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.