Реалният брой на смъртните случаи и заразените обаче е значително по-голям, смятат експерти

Съединените щати станаха първата държава в света, в която борят от починалите с коронавирус надхвърли 100 000 души. Мрачната статистика беше обявена от университета "Джонс Хопкинс".

Първата жертва на COVID-19 в страната беше обявена в края на февруари. Оттогава насам в САЩ са регистрирани близо 1 700 000 случая на заразени. Около 385 000 души са излекувани.

Според експерти обаче реалният брой на смъртните случаи и заразените обаче е значително по-голям, смятат експерти.

„Мои сънародници американци, има моменти в нашата история, които са толкова тъжни, толкова късащи сърцето, че те завинаги ще останат запечатани в нашено съзнание като обща скръб. Днес е един такъв момент. 100 000 живота са станали жертва на вируса тук, в Съединените щати. Всеки един от тях оставя семейство, което никога повече няма да бъде цяло. Мисля, че знам какво чувствате. Вие се чувствате засмукани в черна дупка до средата на тялото си. Задушавате се. Сърцата ви са разбити. Няма нищо друго освен чувство на празнина“, заяви Джо Байдън.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.