Те протестираха срещу полицейското насилие

Демонстранти, протестиращи срещу полицейския произвол, довел до смъртта на чернокож мъж в Минеаполис, атакуваха централата на телевизията Си Ен Ен в Атланта, съобщиха ДПА и Асошиейтед прес.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Телевизията предаваше на живо как демонстранти замерят с бутилки полицаите, застанали във входа на сградата, и ги призовават да напуснат полицията. Един човек се опита да разбие със скейтборд прозорци на сградата, предаде БТА. Замазано с боя бе логото на телевизията. Полицейското присъствие бе засилено.

Протестът в Атланта започна и продължи мирно няколко часа, но в един момент част от демонстрантите започнаха да вилнеят, да чупят полицейски коли, една бе запалена. Ранени са трима полицаи, има много задържани, съобщи говорител на полицията.

Сблъсъци и стихийно недоволство след смъртта на чернокож в САЩ (СНИМКИ+ВИДЕО)

Кметицата на Атланта Кейша Ланс Ботъмс (демократ) на емоционална прескоференция обвини протестиращите, че с действията си позорят името и на Флойд и на родения в града борец за правата на черкожите Мартин Лутър Кинг. Това не е духът на Кинг, това е хаос, когато убиха Кинг, ние не вършехме такива неща в нашия град, каза Ботъмс и призова протестиращите да се разотидат. Съобщава се обаче, че размириците са продължили, има изпочупени заведения, подпалени коли.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.