Франциск отправи видеопослание, като призова за по-справедливо и по-равноправно общество

Всичко ще бъде различно след световната пандемия от коронавируса, от която човечеството ще излезе по-добро или по-лошо, предупреди папа Франциск във видеопослание снощи, като призова за по-справедливо и по-равноправно общество, предаде Франс прес.

"Когато излезем от тази пандемия, няма да можем да продължим да правим това, което правехме преди, по начина, по който го правехме. Не, всичко ще бъде различно", заяви папа Франциск на испански в навечерието на Петдесетница (Света Троица).

"Ние излизаме от големите изпитания на човечеството, каквото е тази пандемия, или по-добри, или по-лоши. Това не е едно и също. Питам ви: как искате да излезем? По-добри или по-лоши? Имаме нужда Светият дух да ни даде нови очи, да отвори душата ни и сърцето ни, за да посрещнем сегашния ден и бъдещето с научения урок: Ние сме единно човечество. Никой не се спасява сам. Никой!", заяви папа Франциск.

"Ние знаем това, но тази пандемия, която преживяваме, ни го напомни по много по-драматичен начин. Длъжни сме да изградим нова действителност, след като днес светът страда, преди всичко най-бедните и отхвърлените. Всички тези страдания няма да са послужили за нищо, ако не построим заедно едно по-справедливо, по-равноправно, по-християнско общество, и не на думи, а с дела,", добави главата на Римокатолическата църква. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.