Канадският премиер избегна въпроса дали самият той ще посети срещата на високо равнище, ако Тръмп покани руския президент Владимир Путин

Канада не подкрепя предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп да покани Русия на предстоящата среща на високо равнище на Г-7 в САЩ, заяви канадският премиер Джъстин Трюдо, цитиран от БТА.

"Русия беше изключена от Г-7 след като навлезе в Крим преди много години и продължаващото й неуважение и пренебрежение към международните правила и норми е причината тя да остава извън Г-7 и причината, поради която ще продължи да е извън нея", заяви Трюдо пред медиите по време на всекидневната си пресконференция за коронавируса.

Джъстин Трюдо: Увеличаваме финансирането за СЗО

Канадският премиер избегна въпроса дали самият той ще посети срещата на високо равнище, ако Тръмп покани руския президент Владимир Путин. Трюдо каза само, че "все още трябва да се проведат много дискусии" за срещата.

Срещата на Г-20 е форум, на който западните страни редовно разговарят с множество страни, "с които не винаги имаме прекрасни отношения", подчерта канадският премиер. "Но Г-7 винаги е била място за откровени разговори между съюзници и приятели, които имат много общо и се надявам да продължа да виждам именно това".

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.