Повечето случаи за радост са или леки, или без симптоми, каза кметът

Има случаи на коронавирус в 185-та детска градина в "Дружба", съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Заразени са майка и деца.

Повечето случаи за радост са или леки, или без симптоми, което позволява болниците в София да се справят с тежките случаи, каза кметът.

112 нови случая на коронавирус у нас

"Веднага започнахме тестове и няма положителни проби засега сред персонала, уточни кметът. Тя добави, че тестовете ще продължат и в понеделник. Директорката е уведомила родителите. Градината утре ще бъде затворена", каза още Фандъкова.

"Ясно е за съжаление, че София е градът с най-много новозаразени почти всеки ден, включително и днес 28 от общо 112 души. Специалистите казват, че заразяването е от дифузен тип и не може да се локализира. Трябва по-строг контрол и да разчитаме на дисциплината на всеки от нас", добавя Фандъкова.

 

 

Лошата новина за коронавирус в 185-та детска градина идва в събота. „В понеделник една от майките се почувствала зле. Направила си е тест за COVID-19. Спря детето си от градина и резултатът беше положителен. Беше взет и на детето, който излезе в събота и също се оказа положителен”, каза Милена Русинова – директор на 185 ОДЗ „Звездичка”.

Веднага на тестове са подложени цялата група на детето и персонала, който работи с тях. Тестовете на всички от персонала са отрицателни. Две деца се се оказали с положителен тест за COVID-19 и така случаите станават 3. Едното от децата дори се оказва от различна група.

Тестовете продължават и в понеделник. Ще бъдат изследвани 150 деца и 53 души от персонала.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК