Опити за изграждане на палаткови лагери нямаше

Без напрежение премина 59-та вечер на антиправителствени протести. Традиционно, гражданите се събраха на фонтана пред Президенството.

Малко след 20 часа те блокираха за движение бул. "Цар Освободител", но само в отсечката между БНБ и Министерския съвет. А час по-късно се отправиха на обичайното си шествие към "Орлов мост".

„Смятам, че мирният процес е нещо много хубаво - така, както върви, макар и дълго време. Хората с надежда, че, може би, ще има някаква промяна. Но редиците малко оредяха, надеждата, като че ли се губи. Не знам как ще свърши всичко. Но аз имам надежда“, казва Румяна Георова – протестираща.

„Ние сме упорити, ние искаме да продължим борбата и с повече нови хора, може да стигнем до по-бърз успех“, казват други протестиращи.

В 59-та вечер на антиправителствени протести, хората посрещнаха с овации новината, че съдът масово е пуснал без мярка задържаните за хулигански действия в сряда вечер.

По пътя си протестиращите освиркаха полицаите, които пазят двете сгради на Народното събрание. В 59-та вечер не бяха направени опити за изграждане на палаткови лагери.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.