От началото на своето президентство републиканецът Тръмп затяга ограниченията върху страната

Американският президент Доналд Тръмп обяви днес нови санкции, свързани с Куба, които предвиждат да бъде забранено на американци да отсядат в имоти, притежавани от кубинското правителство, а също да се забрани вноса на кубински пури и алкохол, предаде БТА.

Тръмп танцува на предизборен митинг (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Днес, като част от продължаващата ни борба срещу комунистическото потисничество, обявявам, че финансовото министерство ще забрани на пътуващи хора от САЩ да отсядат в имоти, собственост на кубинското правителство“, каза Тръмп.

„Ние също така допълнително ограничаваме вноса на алкохол и кубински тютюн“, заяви той на церемония в Белия дом в чест на ветерани от операцията в Залива на прасетата и по случай 40-ата годишнина от пристигането на 120 000 кубински емигранти в Маями през 1980 година.

Изправят пред съда жената, изпратила рицин на Тръмп

От началото на своето президентство републиканецът Тръмп затяга ограниченията върху Куба, които бяха отслабени при управлението на неговия предшественик демократ Барак Обама.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.