Снимки на двете дами предизвикаха истински фурор в социалните мрежи

Докато  Дона Гарет расте, за нея е съвсем естествено майка й да работи като пилот на самолет, пише Си Ен Ен. Това е и професията на нейния баща Дъг, който също е капитан на пътнически полети.

„Това беше просто скучната работа на моите родители”, спомня си вече 26-годишната Дона. Всъщност нейната майка Сузи Гарет е една от първите жени пилоти на граждански самолети за американската компания SkyWest.

ЕК: Забраната за полети е неефективна мярка срещу пандемията

С времето Дона започва да разбира по-добре работата на родителите и си и проявява интерес към професията, която позволява да се пътува до различни точки на света и осигурява неимоверна свобода. Да стане пилот решава и нейният брат Марк.

Така през септември 2019 година майка и дъщеря  заемат пилотските места в самолет на SkyWest като първият тандем майка-дъщеря. Снимки на двете дами, усмихнато позиращи в кабината, предизвикаха истински фурор в социалните мрежи.

"Хийтроу" вече не е най-натовареното летище в Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

 В момента заради пандемията от COVID-19 полетите са временно прекратени. Сузи е в Лос Анджелис, а Дона – в Чикаго, но майка и дъщеря се надяват скоро отново да летят заедно като тандем.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.