Той е получил над 85 на сто подкрепа

Политикът Адолф Хитлер Уунона постигна убедителна победа на регионалните избори в Намибия, съобщава БГНЕС. Адолф Хитлер Уунона е спечелил 85% от гласовете и е влязъл в регионалния съвет от страна на управляващата партия "Народна организация" в Югозападна Африка. „Не се стремя към политическо господство и не смятам да превземам света“, коментира той победата си.

Продадоха на търг ръкописи на Хитлер (СНИМКА)

Според Уунона, баща му не е знаел с какви исторически събития е свързано името на Адолф Хитлер, когато го е кръстил на фюрера. Но Адолф Хитлер Уунона смята, че е твърде късно да смени името си. Членовете на семейството го наричат просто Адолф Уунона.

Къщата на Хитлер става полицейски участък

Република Намибия дълго време е била немска колония. Немският е признат за един от националните езици в Намибия и се счита за основен говорим език в някои региони на страната.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.