Конструкцията е била проектирана в Шанхай

Огромна плаваща пожарна станция отвори врати в Сан Франциско. Тя ще помещава трите спасителни плавателни средства на пожарната служба в града, замествайки 105-годишната станция "Ембаркадеро", съобщават от отдела за благоустройство на града.

Самолет направи драматично кацане на магистрала (ВИДЕО)

Станцията е разположена върху 14 900 квадрата и е защитена от четири 150-футови вертикални стоманени водачи. Смята се, че плаващата структура е по-малко податлива на земетресения и повишаване на морското равнище.

Шефът на пожарната в Сан Франциско Жанин Никълсън заяви в изявление, че многото бедствия случили се в града, показват важността от новата придобивка.

„Проектът ще осигури нова и модернизирана инфраструктура, аварийно оборудване и персонал, необходими за оптимизиране на критичната работа, която изпълнява“, каза Никълсън.

Дават 11 000 евро на желаещи да не стават цял месец от леглото

Плаващата станция е транспортирана от остров, където е построена върху стоманена рамка. Тя пък е била проектирана в Шанхай.

Водена от два влекача, станцията пътува около 2 часа, когато приливите са подходящи, за да и позволят да бъде преместена през залива на Сан Франциско.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.