Думите на президента имат значение, независимо колко добър или лош е той, допълни Байдън

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън поиска Доналд Тръмп да се появи незабавно в национален ефир и "да изпълни клетвата си", като призове за мир.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

„Думите на президента имат значение, независимо колко добър или лош е този президент. В най-добрия случай думите на президент могат да вдъхновят. В най-лошия случай те могат да подстрекават. Затова призовавам президента Тръмп да се появи в национален ефир сега, за да изпълни клетвата си и да защити Конституцията и да поиска прекратяване на тази обсада “, каза Байдън в обръщение към американците. 

СНИМКИ ОТ ОБРЪЩЕНИЕТО НА БАЙДЪН ВИЖТЕ ТУК

"Това не е несъгласие, това са безредици. Тръмп да сложи край на тази обсада", отсече Байдън.

„Светът гледа. Подобно на толкова много други американци, аз съм шокиран и натъжен, че нашата нация, която толкова дълго е била светило и надежда за демокрация, е стигнала до такъв мрачен момент", каза още той. 

Той добави, че е шокиран и натъжен от жестоките демонстрации в Капитолия.

ВСИЧКО ЗА ЩУРМА В КАПИТОЛИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.