С него бе и първата дама Джил Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън почете паметта на полицая от охраната на Капитолия Брайън Сикник, който беше ранен смъртоносно по време на нападението срещу сградата на Конгреса на 6 януари, информира БТА.

Президентът, придружен от първата дама Джил Байден, снощи посети ротондата на американския парламент, където за няколко часа бе изложена за поклонение урната с праха на загиналия полицай.

С ръка на сърцето Байдън склони глава, отдавайки последна почит на Сикник. Знамената на Капитолия предварително бяха спуснати наполовина в знак на траур.

Байдън ще произнесе първата си голяма външнополитическа реч

Само четирима души досега са били почитани с подобни почести на Капитолия, отбелязва Франс прес - проповедникът Били Греъм, правозащитничката Роза Паркс и още двама полицаи - Джейкъб Честнът и Джон Гибсън, убити при стрелба в сградата през 1998 г.

Вижте повече снимки тук.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.
Източник: БТА