Инцидентът е от Пловдивско

Шофьор уби пешеходец и избяга. Инцидентът е станал снощи край пловдивското село Йоаким Груево. Полицаи са открили тялото на 60-годишен мъж до бензиностанция след сигнал. Криминалисти направиха оглед и започна издирване на избягалия шофьор. Тази нощ той е задържан. 46-годишният мъж се е опитал да прикрие следите на престъплението си.

Намериха тяло на прегазен мъж в Пловдивско

„Той е разбрал, че е допуснал пътно транспортно произшествие, но твърди, че не е разбрал, че е блъснал човек. Въпреки това в последствие е предприел действия за прикриване на следите, включително подмяна на части на автомобила”, обясни зам.-окръжният прокурор на Пловдив Алина Андреева.

„Има глоби за неносене на предпазен колан, допускал е и нарушения, свързани с висока скорост. Няма криминални прояви, с чисто досъдебно минало е”, добави старши комисар Йордан Рогачев - директор на МВР-Пловдив.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е
Редактор: