Декорацията тежи 7 тона и е висока 6 метра

Мече с ръст от шест метра и четиринадесет сантиметра, направено в Китай от 48 000 рози върху метална рамка, постави рекорд на Гинес, съобщи ЮПИ. Декорацията е изработена за масова церемония за подновяване на сватбените обети на 108 двойки в гр. Уанин, провинция Хайнан.

Мечето тежи седем тона, изработено в оригиниалния си вариант. Дължината на фигурата е четири метра и осемдесет сантиметра, а ширината й - три метра и деветдесет сантиметра. Естествените цветя ще бъдат заменени от изкуствени, за да може конструкцията да се запази и да бъде разглеждана от посетители.

 

 

Церемонията бе организирана от китайска биомедицинска компания, която се погрижи и за украсата на тържеството, включително за мечето-рекордьор. Най-възрастната двойка, участвала в масовото тържество, бяха Хсу на 84 години и съпругата му Ву на 82 години, които сключили брак преди 56 години на много скромна церемония, съобщиха от пресслужбата на рекордите на Гинес.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА