Температурите продължават да се повишават

Страната ни остава в периферията на циклон с център в Черно море. За пореден ден валежите ще са в предимно в Източна България, с тенденция следобед да намаляват и привечер да спират. Слаби превалявания без гръмотевична активност са вероятни и на запад следобед, но само на изолирани места. Ще се усеща студен вятър, с по-силни пориви по планините и на североизток. Температурите в топлата част на денонощието ще са в интервала 18-23 градуса.

В планините денят ще е сравнително слънчев до обяд. Следобед облаците ще са повече, но валежите ще са на изолирани места в незначителни количества. Температурите се повишават и в четвъртък ще са в интервала от 6 градуса по високите части до 13-14 градуса в ниското.

Около крайбрежието облачността ще остане по-значителна по северното крайбрежие. В хода на деня ще превали от север на юг, като валежите няма да стигнат до южните части от крайбрежието. Вятърът ще е по-силен на север. Температурата на въздуха ще е от 18 до 21 градуса, а на водата – около 18 градуса. Най-високите вълни ще са около метър.

В петък и събота преваляванията ще са краткотрайни, предимно следобед. От неделя, в продължение на няколко дни, Балканите отново попадат в зона с ниско атмосферно налягане с валежи, гръмотевици и риск от градушки с по-значителни валежи в понеделник.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.