Превозвачът се стреми да надгради флота си

United Airlines Holdings Inc е в напреднали преговори за закупуването на поне 100 самолета Boeing 737 Max.  Превозвачът се стреми да надгради флота си и да проучи няколко нови, икономични модела в момент, а Boeing и Airbus се надяват именно на такива големи поръчки на фона на възобновения интерес към пътуване в САЩ.

Част от поръчката вероятно ще включва модела 150 Max. "В момента нямаме сключена сделка с Boeing или Airbus за закупуване на нови самолети и не коментираме спекулативни поръчки", заяви говорител на United.

През март тя поръча 25 нови машини Boeing 737 MAX, тъй като се готви да замени застаряващите си самолети и да отговори на нарастването на търсенето след пандемия. Очаква се резервациите към американски авиокомпании да бъдат възобновени тази година с напредването на ваксинационната кампания и облекчаването на ограниченията.

В момента Боинг разчита на големи отстъпки за някои клиенти, намалени авансови плащания и други стимули, които за в бъдеще може да не са налични, след като въздушният трафик се върне към по-нормални нива.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.