Те са били на възраст между 4 и 17 години

Девет деца са сред жертвите на тежката катастрофа в Алабама, предизвикана от лошото време. Поне 17 превозни средства са участвали в сблъсъка край град Грийнвил. Осем от децата са били в микробус на местна служба, която помага на непълнолетни жертва на насилие или лишени от родителски грижи. Те са се връщали от екскурзия. Единственият оцелял е жената, шофирала микробуса. Две от загиналите момичета са били собствените й деца.

10 души загинаха при тежка катастрофа в Алабама

Общо 12 души загинаха в различни инциденти, а проливните дъждове и бурния вятър нанесоха значителни материални щети в американския Юг.                 

„Оцеляла е заради случайните граждани, които са били там. Те са й спасили живота. Била е в безсъзнание, заклещена в микробуса”, заяви директорът на Службата за защита на децата Майкъл Смит.

Тропическата буря "Ета" удари Флорида

Загиналите момичета са били на възраст между 4 и 17 години. Това не е единствената трагедия, предизвикана от катастрофата. Деветото загинало дете е бебе на няколко месеца. То се возело в колата на 29-годишния му баща. Младият мъж също е сред жертвите.

Полицията смята, че катастрофата е предизвикана от аквапланинг. Поне половината превозни средства са се подпалили. Федералните власти започнаха разследване на тежкия инцидент.