Той участва в голяма конференция за защита на биоразнообразието

Холивудската звезда Харисън Форд се присъедини към инициатива за опазване на околната среда. Актьорът отиде в Марсилия, заедно с президента на франция Еманюел Макрон и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Те участваха в голяма конференция за защита на биоразнообразието.

Харисън Форд е пострадал на снимачната площадка

Харисън Форд държа емоционална реч. Той попита какво наследство ще оставим на поколенията, предвид изсичането на гори и унищожаването на влажните зони.

Конгрес като този в Марсилия се провежда веднъж на 4 години. Политици и експерти се събират, за да търсят начин за приемането на работещи правила за защита на природата.

Харисън Форд: След мен никой няма да бъде Индиана Джоунс

„Трудно е да гледаш как се надига национализмът във време, в което се нуждаем от глобално сътрудничество, за да се борим с глобални проблеми. Трудно е да четеш заглавията - наводнения, пожари, глад, болести и да кажеш на децата си, че всичко е наред. Всъщност не е наред. Напълно нормално е да изпитваме безсилие, тревога и тъга от ставащото. Затова трябва да действаме, а не да се крием от проблемите”, заяви Харисън Форд.

Редактор: Росана Манева